Redningsflåte

Før jeg reiste til Tärnö i mai så kjøpte jeg redningsflåte. Har tenkt på det siden våren for to år siden og endelig er den på plass. Vurderte også Ursuit redningsdrakt, men jeg tror ikke jeg ville ha følt meg komfortabel i ei slik drakt unntatt når det er kaldt og med flåte så har en redningsutstyr til alle i båten.

9_offshore2

Jeg hadde bestemt meg allerede for to år siden hvilken flåte jeg skulle ha, nemlig Waypoint Offshore. Den var da dessverre ikke importert til Norge og lang leveringstid fra England var grunnen til at det ikke ble flåte for Tärnöturen i 2013, men heldigvis i 2014 begynte Flak å importere denne.

Waypoint Offshore

Årsaken til at jeg vil akkurat denne flåten er at denne er liten og lett når den er pakket på grunn av at en spesielt sterk og tykk duk er benyttet. Den har isolert gulv som er et absolutt krav i våre farvann til trollingbruk, og den har som eneste ikke SOLAS flåte et SOLAS / MED/ MCA godkjent oppblåsningssytem. Dette betyr at dette er eneste ikke SOLAS godkjente flåte som er garantert å blåse seg opp i kuldegrader. Det at flåten er bygd på Waypoint sin egen fabrikk i Europa og pakket i England bidrar også å forsterke inntrykket av at dette er et skikkelig kvalitetsprodukt.

Jeg hadde foretrukket en flåte i container hvis jeg hadde funnet noen plass til dette, men dessverre måtte jeg som mange andre i en mindre båt gå for en i bag, gikk for 4 manns versjonen pga størrelse og vekt. Størrelsen er  600x410x250 ( LxBxH [mm]) og vekten er 17,5kg. Fant heldigvis en fin plass rett foran styrekonsollen, under strukturen som dekker baksiden av styrepumpe og instrumenter, å plassere den.

 

20150501_144723_resized

 

Kjøpte flåten av Mjøsservice på Villmarksmessa i vår, da de hadde et kampanjetilbud (Heter Waypoint ORC på sidene til Mjøsservice). En medvirkende årsak til at Mjøsservice har akkurat denne flåten er nok at jeg diskuterte flåter med Stener i 2014 og fortalte da hvilken jeg hadde kommet fram til var det beste valget for trolling og at den var tilgjengelig hos Flak som er en av Mjøsservice sine leverandører (Humminbird og Cannon).

Waypoint Offshore hos Mjøsservice

Legg igjen en kommentar