Trådløs fjernkontroll til autopiloten

Simrad har ikke hatt noen bra trådløs fjernkontrolløsning for sine autopiloter før nå i sommer. De har hatt den dyre lite populære WR20 som i tillegg til autopiloten kunne styre ekkolodd og instrumenter og også være trådløst håndsett til noen eldre svært dyre VHF modeller.

I sommer så kom WR10 som er en enkel og grei fjernkontroll til autopilot med Bluetooth kommunikasjon. Den kan kommunisere direkte med Lowrance HDS gen3 og Simrad GO7 uten basestasjon, men for andre modeller så trengs basestasjon. Basestasjonen er plassert i samme hus som Navico bruker til eksterne GPS antenner. Jeg har HDS-7 gen3 så jeg kunne klart meg uten basestasjon, men gikk for versjonen uten basestasjon da den uten ikke var tilgjengelig da jeg kjøpte og siden HDS-7 Gen3 noen ganger er tatt ut av trollingbåten for å brukes i mindre farkoster.

Dongla som enten kan henges rundt halsen eller festes med et armbånd som et armbåndsur er liten og svært enkel å bruke. Den ha bare 5 knapper, to piltaster som ved kort trykk endrer kursen 1 grad og 10 grader ved langt trykk, separate Auto og Standby knapper og en Mode knapp som jeg knapt bruker.

20150803_210352_resized

Fjernkontrolldongle

Første gangen jeg brukte fjernkontrollen var en varm og fin sommerdag hvor jeg tok med meg pute og bok og la meg på fordekket mens jeg fisket. Med autopilot fjernkontroll, Coastkey og skjermene speilet med GoFree app på telefonen så har jeg full kontroll også fra fordekket. Har testet fjernkontrollen når jeg er på land og den har god rekkevidde, noe som bør gi sikker kommunikasjon. Har nå brukt den på flere turer og dette er en enkel og grei fjernkontroll som gjør akkurat det den skal uten noen problemer.

Basestasjon

Basestasjon

Basestasjonen plasserte jeg rett bak styrepumpe og instrumenter for der har jeg enkel tilgang til NMEA 2000.

Fjernkontrollen kan brukes med alle nåværende Navico autopiloter, Simrad AP24/28, Lowrance Pilot-1 og den nye Simrad rimeligere Simrad DrivePilot.

Legg igjen en kommentar